Ekonomi

Analistler güçlü FD/FAVÖK oranlarına sahip hisse senetlerine dikkat çekiyor

Yatırım analistleri bugün, değerleme ve faiz potansiyelinin değerli bir göstergesi olan cazip Kurumsal Değer/Faiz, Vergi, Amortisman ve Amortisman (FD-FAVÖK) oranlarına göre en iyi seçimler olarak bir dizi şirketi belirledi. Öne çıkan şirketler arasında G-III Apparel Group, Ltd. (NASDAQ: GIII), Titan Machinery Inc. (NASDAQ: TITN), SM Energy Co. (NYSE:SM), Centene Corp. (NYSE: CNC) ve AAR Corp yer alıyor. (NYSE:HAVA).

Zacks Sıralaması #1 ve Fiyat Puanı A olan G-III Giyim Grubunun, mevcut mali yıl için kazançlarında geçen yıla göre %14,7 oranında bir artış olması bekleniyor. Tarım ve inşaat ekipmanları bayilikleri ile tanınan Titan Machinery Inc. Yıllık kazanç artışının %11,9 seviyesinde olması da umut verici.

Değer Puanı A olan bağımsız bir petrol ve gaz kuruluşu olan SM Energy Co, cari yıl alacaklarını son 60 gün içinde %7,8 oranında yukarı yönlü revize etti. Çeşitlendirilmiş sağlık hizmetleri segmentinde faaliyet gösteren Centene Corp., G-III’ün cari yıl için %14,7’lik kazanç büyüme oranı tahminini yansıtıyor.

Küresel çapta havacılık ve savunma endüstrilerine hizmet veren AAR Corp.’un büyümesi, bu mali yıl için yıllık kazancında beklenen %21,3’lük artışla varsayımlarının zirvesinde yer alıyor.

Analiz, EV-FAVÖK oranının bir hisse senedinin değerlemesinde paha biçilmez olduğunu ancak fiyat-defter (P/B), fiyat-kazanç (P/) gibi diğer değerli finansal oranlarla birlikte dikkate alınması gerektiğini göstermektedir. E) ve satış fiyatından (P/S). olması gerektiğini öne sürüyor. Makalede ayrıca, tarihsel olarak S&P’nin +%6,2 yıllık ortalama faydasını aşan yatırım kararlarına ve stratejilerine yardımcı olan Araştırma Sihirbazı gibi araçlar da tartışılıyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu