Sağlık

İnsanlığı nükleer felaketten kurtaracak çözüm: Deniz yosunu

Bilim insanları, insanlığı nükleer savaştaki açlıktan kurtarabilecek yeni bir besin kaynağı keşfetti. Nükleer savaşın dünya çapındaki hasatı zayıflatabileceği ve küresel gıda üretimini yüzde 90 oranında azaltabileceği tahmin ediliyor. Uluslararası bir araştırma grubu, okyanus yüzeyine yerleştirilen halatlar ve şamandıralar üzerinde deniz yosunu çiftlikleri kurulabileceğini öne sürdü. Deniz yosunu çiftlikleri sayesinde 1,2 milyar insanın hayatının kurtarılabileceği iddia edildi.

NÜKLEER SAVAŞTA İNSANLIĞI KURTARACAK GIDA

Nükleer savaşta insanlığı kurtaracak alternatif bir besin kaynağı bulundu. Bilim insanları makul bir bütçeyle yüzey alanında her yıl 33 ton kurutulmuş deniz yosunu ve deniz yosununun yetiştirilebileceğini söyledi. Çevre bilimci Dr. Florian Ulrich Jehn, “Eğer daha verimli alanlar kullanırsanız, yaklaşık 416 bin kilometre karelik, neredeyse Kolombiya büyüklüğünde bir okyanus alanına ihtiyacınız olur” dedi. söz konusu.

DENİZ YOSUNU ALTERNATİF BİR GIDA KAYNAĞI OLABİLİR

Nükleer ortamda kış koşullarında yetiştirilebilen deniz yosunu alternatif bir besin kaynağı haline gelebilir. Bilim adamlarının iddialarına göre, büyük bir asteroit çarpmasından volkanik patlamaya, bölgesel mahsul kıtlığına veya yerel kuraklığa kadar her şey benzer bir deniz yosunu yetiştirme programıyla telafi edilebilir. Ancak araştırmacılar, insanların her öğünde tuzlu, ıslak deniz bitkileri yediği bir geleceği hayal etmekte zorlanıyor. Deniz yosununda bulunan iyotun da insanlar için toksik olabileceği ileri sürülüyor.

MOSS ÇİFTLİKLERİNDEN SAĞLANABİLİR

Deniz yosunu çiftliklerinin şu anda insanlar tarafından tüketilen gıdanın yalnızca yüzde 15’ini karşılayacağı ve çoğunlukla hayvan yemi ve biyoyakıt üretmek için kullanılacağı tahmin ediliyor. Nükleer savaş durumunda biyoyakıt üretiminin yüzde 50’sinin ve hayvan yeminin yüzde 10’unun yosun çiftlikleri tarafından karşılanabileceğine inanıyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu