Haber

“Vatandaşlarımız Ukrayna Savaşı’na dahil edilmek isteniyor”

Küba hükümeti, Ukrayna Savaşı’nda Rusya’nın yanında savaşmak üzere Kübalıları yasadışı bir şekilde toplamaya çalışan bir insan kaçakçılığı ağının keşfedildiğini duyurdu.

Küba Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, amacı Rusya’da yaşayan Küba vatandaşlarını Ukrayna’daki askeri operasyonlara katılan birliklere dahil etmek olan Rusya merkezli ağın dağıtılması için çalışmalar yapıldığı vurgulandı. Bakanlığın açıklamasında, mağdurlar arasında Küba’da yaşayan kişilerin de olduğu belirtildi. Dışişleri Bakanlığı da Küba’nın sorumlular hakkında cezai soruşturma başlattığını açıklayarak, Havana’nın her türlü “paralı askerlik hizmetine” karşı olduğunu ve Ukrayna Savaşı’na katılmadığını belirtti.

Küba Dışişleri Bakanı Bruno Roriguez, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hükümet olarak insan kaçakçılığına karşı “yasanın bütün gücüyle” mücadele ettiklerini, ülkesinin “kanuni amaçla insan ticaretine girişmediğini” belirtti. Küba vatandaşlarını paralı asker olarak işe almak ve bir ülkeye karşı silah kullanmak.” Herkese karşı gerekli adımları atacağını belirtti.

Moskova ise şu ana kadar bahisle ilgili bir açıklama yapmadı. Son aylarda Rusya-Küba ilgisi yoğun olmuş ve Küba Devlet Lideri Miguel Diaz-Canel geçen yıl Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i ziyaret etmişti. Geçtiğimiz Haziran ayında Küba Savunma Bakanı Alvaro Lopez Miera, yine Rus mevkidaşı Sergey Shoigu tarafından Moskova’da ağırlandı.

AFP / ET, İngiltere

VPN ile DW Türkçe’ye nasıl erişebilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu